Freefly Movi M10

Freefly Movi M10
No video selected.

De ontwikkeling van steadicam systemen is in de filmwereld in een stroomversnelling gekomen, één van de meest opvallende voorbeelden hiervan is de ontwikkeling en het succes van de Freefly Movi M10, dit is een zogeheten 3-axis brushless gimbal, in gewone taal: een driemotorig steadicam systeem.

De Movi M10 die ik gebruik, is geoptimaliseerd voor de Canon C300/C300II, maar kan op verzoek ook met de meeste andere camera’s gebruikt worden.

De setup is voorzien van een Redrock micro remote follow focus systeem (met fingerwheelcontrol, te bedienen met linkerduim). Monitor is de TVLogic 058W. Startstop en Iriscontrol speciaal laten maken door Etkon Amsterdam.

Van Movi naar tripod kan supersnel, dankzij een custommade quick release door Kleinmechaniek.nl (meer info volgt). Focussysteem, monitor en camera worden gevoed door één VMount accu.

Ik gebruik dit systeem wekelijks voor filmproducties van mijn opdrachtgevers, waarbij ik het hele proces van voorbespreking tot en met oplevering zelf uitvoer.

Uiteraard is het ook mogelijk om mij specifiek als Movi operator in te huren, optioneel kan er een tweede (remote) operator en zelfs een derde (focus puller) worden ingeschakeld.

Door drukte gelukkig/helaas nog geen tijd voor een showreel, maar daar wordt aan gewerkt!